Onze bieren

Het Goudse Uur

De namiddag breekt aan en de stad staat in de gouden gloed van de lager staande zon. Op de Markt wordt de dag besproken.

Dit moment vat ook het karakter van dit blonde bier samen: lichtvoetig, hartverwarmend en magisch.

Baander

Honderd jaar geleden werd hennep verbouwd in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen als grondstof voor de touwslagerijen langs de Hollandse IJssel.

De touwslagerijen zijn verdwenen en er wordt geen hennep meer verbouwd rond Zevenhuizen. Nu verbouwt Stichting Natuurpolders in de Hennipgaarde onder meer tarwe. Grondstof voor brood én voor ons frisse witbier.

Vernoemd naar de werkman in de touwslagerij wordt Baander het liefst koud gedronken, buiten in de zon.

Traveys

In de middeleeuwen was Gouda het terrein van kastelen en edelen die om de macht vochten. Met het verstrijken van de eeuwen is deze plek langs de Hollandse IJssel een bron gebleven van strijd, inspiratie en levenslust. Nu zijn daar slechts de funderingen van over.

Traveys is geïnspireerd op de roerige historie langs de Hollandse IJssel. Een uitnodigende tripel, met zwierige aroma’s en een zachte afdronk.

De Vijfde Tocht

Grenzend aan Gouda doorsnijdt De Vijfde Tocht de Zuidplaspolder. Een rechte lijn door de onbeschutte polder.

Wie zich op de fiets langs die lijn door de snijdende wind en regen heeft geworsteld is toe aan dit krachtige, gloedvolle bruine bier.

IJserman

Het landschap rondom Gouda is gevormd door de turfwinning die hier op grote schaal plaatsvond. Het turf was noodzakelijke brandstof voor de bierbrouwerijen, plateelbakkerijen en steenbakkerijen.

IJserman is een hommage aan de getaande veenmannen en turfschippers waarbij geroosterde, gebrande en gerookte mouten samenkomen in deze krachtige stout.

Verlaat

In de 14e eeuw wordt Gouda rijk van alle scheepvaart dat door de stadssluizen laveert. De Gouwenaren hadden geen haast met schutten aangezien het scheepsverkeer zorgde voor veel werkgelegenheid.

Dit bier is geïnspireerd op de stad, het water en de sluizen waar schippers tijdens het schutten van hun schepen in de verlaten genieten van Gouds bier met de roodgouden gloed van de rivier.